OILADAGI NIZOLARNING KELIB CHIQISHIGA SABAB BOʻLUVCHI OMILLAR HAQIDA OLIMLARNING ILMIY VA PSIXOLOGIK QARASHLARI - Mengnarova Zilolxol Toshpulatovna; Xudoyorova Xolniso Xujamovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Oilaviy muloqot va oilaviy munosabatlarda murojaatning o’rniga e’tiborni qaratishdan avval oila so’zining lug’aviy ma’nosini ikki noqardosh madaniyat vakillari izohlari yordamida ko’rib chiqish o’rinlidir. Oila jamiyatning tayanchi, uning birinchi va birlamchi yadrosi, zarrasidir. Ongli oila bo’lib yashash dunyodagi barcha maxluqot va jonzotlar orasida faqat inson zotiga xosdir.