OʻZLASHTIRISH JARAYONIDA MUAMMOGA UCHRAGAN OʻQUVCHILARDA OʻQUV FAOLIYATIGA NISBATAN SALBIY FIKRLAR SHAKLLANISHINI OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Matmuratova Dilfuza Kopjursinovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
oʻquvchilarda past o‘zlashtirish sabablarini erta aniqlash, toifalarga ajratish, psixokorreksion va shakllantiruvchi chora – tadbirlarni izchillikda olib borish, shuningdek pedagoglar, o‘quvchining ota – onasi, oila a’zolarini jalb qilish ishning yanada samarali kechishini ta’minlaydi.