TERMITLARNING RESPUBLIKAMIZDA UCHRAYDIGAN TURLARI VA TARQALISHI - Artikov Orifjon Obidovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada termitlar turkumini tarqalishi hamda turar joylarga, mebel, libos va oyoq kiyimlarga yaroqsiz holga kelishi, turli yovvoyi o‘simliklarga, daraxt va ekinlarning qurishi, sug‘orish kanallariga, jiddiy zarar keltiradi.O‘zbekiston hududida uchraydigan turlari haqida malumotlar keltirilgan.