OT SO‘Z TURKUMI VA UNI O‘QITISH METODIKASI - Azamatov Kamolbek Komilovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek tili morfologiyasi, xususan, ot so‘z turkumini boshlang‘ich sinflarda o‘qitishning zamonaviy metodlari tahlil qilinadi. Til o‘rgatishda didaktik materiallar, ko‘rgazmali vositalar, lug‘at diktantlari va interaktiv topshiriqlardan foydalanish samaradorligi ochib beriladi. Muallif o‘quvchilarda nutq madaniyatini shakllantirish, so‘z boyligini oshirish, grammatik bilimlarni mustahkamlash va ijodiy tafakkurni rivojlantirish jarayonida ot so‘z turkumining o‘rni va ahamiyatini asoslab beradi. Tadqiqotda grammatik topshiriqlar va amaliy mashqlar orqali so‘zning lug‘aviy, morfologik hamda sintaktik xususiyatlari chuqur yoritilgan bo‘lib, morfologiyani o‘qitishning ilmiy va amaliy jihatlari yoritiladi.