TASVIRIY IFODA - G‘ofirova Ruxshona (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada tasviriy ifodaning nazariy asoslari, adabiy matnlardagi qo‘llanish usullari, estetik va badiiy ahamiyati hamda o‘qitilishi yoritiladi. Maqolada tasviriy ifoda vositalarining adabiy-estetik qimmatini aniqlash uchun ilmiy yondashuvlar asosida amaliy tahlillar ham keltirilgan. Ushbu tadqiqot natijalari tasviriy ifodaning o‘quvchilarga ta’sirchanlik darajasi va obrazlilikni kuchaytirishdagi o‘rni haqida ilmiy xulosalar chiqarishga imkon beradi.