ONA TILI TA’LIMIDA BOG‘LANISHLI NUTQ O‘STIRISH TEXNOLOGIYASI - Olimjonova Shahnoza (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada ona tili taʼlimi jarayonida o‘quvchilarda bogʻlanishli nutqni shakllantirishning metodik asoslari, samarali usullari va amaliy mashg‘ulotlari yoritilgan. Bogʻlanishli nutq tushunchasi, uning asosiy xususiyatlari, o‘quvchilar tafakkurini rivojlantirishdagi roli va o‘qituvchining vazifalari tahlil qilingan. Maqola so‘z ustida ishlash, matn tahlili, og‘zaki va yozma mashqlar asosida bogʻlanishli nutqni o‘stirishga qaratilgan yondashuvlarni o‘z ichiga oladi. Shuningdek, dars jarayonida foydalaniladigan amaliy topshiriqlar misolida nutqiy kompetensiyalarni rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan.