O’ZBEK TILI DARSLARIDA TALABALARNING OG’ZAKI NUTQINI RIVOJLANTIRISH KO’NIKMALARI - Muminova Oydin Kurbanovna; Fozilova Mohigul Farxodovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada o’zbek tili darslarida talabalar og’zaki nutqini samarali rivojlantirish usullari va ko’nikmalari tahlil qilinadi. Og’zaki nutqni rivojlantirish — til o’rganish jarayonining muhim bosqichi bo’lib, talabalar muloqot ko’nikmalarini mustahkamlashga xizmat qiladi. Maqolada turli interaktiv metodlar, rol o‘ynash, munozara va prezentatsiya kabi amaliy faoliyatlar orqali og’zaki nutqni rivojlantirishning samarali yo‘llari ko‘rsatildi. Shu bilan birga, pedagoglarning roliga ham alohida e’tibor qaratilib, ta’lim jarayonida talabalar nutq madaniyatini shakllantirish bo‘yicha takliflar berilgan. Tadqiqot natijalari og’zaki nutqni rivojlantirishda amaliy va nazariy jihatlarning uyg‘unligi muhimligini tasdiqlaydi.