ЭКОЛОГИК МУҲИТ ТАЪСИРИДА ҚУРИЛИШ КОНСТРУКЦИЯЛАРИНИНГ МУСТАҲКАМЛИГИ. - М.Б. Арипходжаева; О.Ҳ. Хакимов (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ушбу мақолада атмосфера таркибидаги зарарли чанг ва газларнинг қурилиш конструкцияларига таъсири, салбий оқибатлари, конструкцияларнинг коррозияга учраши ва уни олдини олиш чора-тадбирлари ҳақида ёритилган.