O’ZBEKISTONDA ALOHIDA YORDAMGA MUHTOJ BOLALARNING INKLYUZIV TA’LIMI TASHKIL ETISH. - Rustamova Sevinch Faxriddin qizi; Rahmatullayev Botir Sobir o’g’li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda inklyuziv ta’limning holati, uning asosiy vazifalari, ijtimoiy ahamiyati va amalga oshirilayotgan islohotlar tahlil qilingan. Inklyuziv ta’lim nogironligi bo‘lgan bolalarning teng huquqli tarzda ta’lim olishini ta’minlash, ularning jamiyatga moslashuvi uchun zarur sharoitlar yaratishga qaratilgan. Maqolada inklyuziv ta’limning mafkuraviy asoslari, maxsus ehtiyojli bolalarni qo‘llab-quvvatlovchi davlat dasturlari, pedagogik yondashuvlar va ta’lim muassasalarining roli chuqur yoritilgan. Ta’limdagi tenglik, ijtimoiy inklyuziya va pedagogik ko‘makning muhimligi alohida ta’kidlanadi.