RANGLARNING INSON RUHIYATIGA TA’SIRI VA ESTETIK TARBIYANI RIVOJLANTIRISHDAGI ROLI. - Holiqova Madina Komiljon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada art-terapiya vositalari orqali o‘quvchilarda estetik tarbiyani shakllantirish va rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Ranglarning psixologik va fiziologik ta’siri, tarixiy asoslari, zamonaviy tadqiqotlar bilan birgalikda tahlil qilinadi. Maqolada ilg‘or pedagogik tajribalardan kelib chiqib estetik tarbiyani takomillashtirishga oid ilmiy-uslubiy tavsiyalar beriladi. Ushbu yondashuv o‘quv-tarbiyaviy jarayonning samaradorligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi.