O‘ZBEK TILIDA MA’NO KO‘CHISH USULLARI: METAFORA, METANOMIYA, VAZIFADOSHLIK, SINEKDOXA - Xolmurodova Barchinoy Nurmamat qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Bu maqolada o`zbek tilidagi ma’no ko`chish turlari, ularning tasnifi haqida ma’lumot berilgan. Metafora, metonimiya, sinekdoxa va vazifadoshlik haqida ma’lumot va misollar orqali yoritilgan. O`quvchilarga oson usulda tez yetqazish maqsadida topshiriq va metodlar bilan ham tanishasiz.