BOSHLANG‘ICH TA’LIM ONA TILI DARSLIKLARIDAGI MASHQLARNING TARBIYAVIY AHAMIYATI - Shokirova Madinabonu Shomurod qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim ona tili darslaridagi mashqlarning tarbiyaviy ahamiyati tahlil qilingan. 2023-yilgi 4-sinf ona tili darsligidan olingan mashqlar misolida ularning axloqiy, estetik, fuqarolik va ekologik tarbiya berishdagi o‘rni ko‘rsatilgan. Maqola o‘qituvchilar uchun metodik tavsiyalar bilan boyitilgan bo‘lib, dars jarayonida mashqlarning tarbiyaviy salohiyatini ochib berishga xizmat qiladi.