ELEKTRON KALIT PRINSIPI - Ro‘zaliyev Sherzodbek Avazbekivich; Xaydarov Sardorbek Akbar o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada elektron kalit tushunchasi, uning ishlash prinsipi, texnologik turlari va robototexnika sohasidagi amaliy qo‘llanilishi tahlil qilingan. Elektron kalitlar zamonaviy avtomatlashtirish tizimlarining muhim bo‘g‘inlaridan biri hisoblanadi. Ular orqali elektr toklari va signallari aniqlik bilan boshqariladi. Ushbu maqola elektron kalitlarning nazariy asoslari, mikrokontrollerlar bilan integratsiyasi, sanoatdagi o‘rni va kelajakdagi rivojlanish tendensiyalari haqida batafsil ma’lumot beradi.