O‘QIB TUSHUNISH KO‘NIKMASINI RIVOJLANTIRISHDA YO‘RIQNOMALARNING O‘RNI - Toshpo‘latova Gulsevar Akbar qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada o‘qib tushunish ko‘nikmasini rivojlantirishda yo‘riqnomalarning o‘rni ularga doir berilgan topshiriqlar tahlili keltirilgan. O‘qib tushunish darajalari haqida fikr yuritilgan. Yo‘riqnomalar orqali o‘qib tushunish ko‘nikmasi bilan birga matnda ifodalangan ilmiy ma’lumotlarni o‘quvchilarga yetkazib berish jarayonini tahlil qilish ham nazarda tutilgan.