UNDOV SOʻZLAR - Hayitova Charos (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqola oʻzbek tilshunosligida undov soʻzlarning nutqdagi oʻrni, semantik xususiyatlari, grammatik tasnifi va nutqiy vazifalarini chuqur tahlil qilishga bagʻishlangan. Undov soʻzlar inson his-tuygʻulari, kechinmalari va irodaviy munosabatlarini ifodalovchi mustaqil soʻz turkumi boʻlib, nutqning emotsional-ekspressivligini taʼminlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda undov soʻzlarning leksik-semantik guruhlari, morfo-sintaktik xususiyatlari, ular ishtirokidagi gaplarning tuzilishi va maʼnoviy koʻlami atroflicha koʻrib chiqiladi.