ALGORITMIK MASALALARNI YECHISHNING NAZARIY VA AMALIY MUAMMOLARI - Sadinov Otabek Baxodirovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada algoritmik masalalarni yechish jarayonining nazariy va amaliy tahlili asosida. Avvalo, algoritmik masalasi va uning o‘quvchilarida algoritmik fikrlashni kuzatishdagi o‘rni yoritilgan. Umumiy, umumiy o‘rta ta’lim maktablarida ushbu yo‘nalishdagi mavjud metodik, texnik va pedagogik muammolar yoritilgan. Muammolarni bartaraf etishda ilg‘or tajribalar, zamonaviy dasturlash muhitlaridan foydalanish va masalalar bankini qo‘llagan holda o‘qituvchilar malakasini oshirish asoslab olingan.