BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARIDA IJODIY FIKRLASH TARKIBIY QISMLARINI TASHKIL ETISHNING INNOVATSION TEXNOLOGIYALARI - Bo‘riyeva Shaxnoza Inat qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ijodiy fikrlash salohiyatini rivojlantirishda innovatsion pedagogik texnologiyalardan samarali foydalanish yo‘llari tahlil qilingan. Unda ijodiy fikrlashning asosiy tarkibiy qismlari — muammo qo‘yish, g‘oya ilgari surish, yechim topish va natijani tahlil qilish kabi bosqichlarni shakllantirishda zamonaviy yondashuvlar, axborot-kommunikatsion texnologiyalar, interfaol metodlar va ijodiy topshiriqlarning o‘rni ochib berilgan. Shuningdek, maktabgacha va boshlang‘ich ta’limda ijodiy fikrlashni rag‘batlantiruvchi muhit yaratish, o‘qituvchi va o‘quvchi hamkorligining innovatsion shakllari misollar asosida yoritilgan. Tadqiqotda ilg‘or xorijiy va mahalliy tajribalarga tayangan holda amaliy tavsiyalar berilgan.