ADABIY QAHRAMONLAR RUHIY OLAMINING BADIIY IFODASI: “ALVIDO BOLALIK” VA “QUYOSH SALTANATI”DAGI OʻSMIR OBRAZLARI MISOLIDA - Ra’noxon O‘ktamboyeva Hasan qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Adabiyot inson ruhiyatining murakkab va nozik qatlamlarini ochib beruvchi vosita sifatida har doim ham insoniy his-tuyg‘ular, ichki kechinmalar va shaxsiy o‘sish jarayonlarini tasvirlashda muhim o‘rin tutgan. Ayniqsa, o‘smirlik davri — inson hayotidagi eng murakkab va o‘ziga xos davr bo‘lib, bu davrda shaxsiy identifikatsiya, ichki qarama-qarshiliklar, ruhiy o‘sish va dunyoqarashning shakllanishi yuz beradi. “Alvido bolalik” va “Quyosh saltanati” asarlarida o‘smirlarning psixologiyasi va ruhiy yetilish jarayoni adabiy obrazlar orqali chuqur va nozik tarzda ochib berilgan.