SAYLOV JARAYONIDA HUQUQIY ONG VA HUQUQIY MADANIYATNING O‘RNI - Tojiboyeva Zohidaxon Yuldashboy qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezizda saylov jarayonlarining huquqiy ong va huquqiy madaniyat shakllanishidagi o‘rni tahlil etiladi. Saylovlar fuqarolarning huquqiy bilimlarini oshirish, demokratik qadriyatlarni mustahkamlash hamda jamiyatda ijtimoiy faollikni rivojlantirish omili sifatida qaraladi. Shuningdek, saylov jarayonining shaffofligi [ochiqligi] va adolatliligi huquqiy madaniyatni shakllantirishga ta’siriini ko‘rsatishi yoritiladi.