GLOBALIZATSIYA SHAROITIDA YOSHLARNING MILLIY O‘ZLIKNI ANGLASH MUAMMOLARI - Mirzaxamdamova Odina Mirzoxid qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada globalizatsiya jarayonining zamonaviy yoshlar ongida milliy o‘zlikni anglash jarayoniga ta’siri tahlil qilinadi. Global axborot oqimi, raqamli texnologiyalar va transmilliy madaniyat ta’sirida yosh avlodda identitet inqirozi kuzatilayotgani ko‘rsatib o‘tiladi. Muallif sotsiopsixologik omillar, madaniy kodlarning yo‘qolishi, ta’lim va oiladagi uzilishlar orqali milliy o‘zlikni shakllantirishdagi muammolarni ochib beradi. Raqamli transformatsiya tahdid emas, balki imkoniyat sifatida talqin etilib, yoshlarning ongli ravishda milliy va global identitet o‘rtasida muvozanat topishi uchun taklif va strategiyalar ilgari suriladi. Maqola o‘ziga xos xulosa bilan yakunlanadi: o‘zligini anglagan yosh avlod – bu kelajak tarixini yozuvchi kuchdir.