QUYOSH ENERGIYASINING SIRLARI: MAKTAB BOG’IDA KICHIK QUYOSH PECHINI YASAYMIZ (STEAM LOYIHASI: ENERGETIKA SAMARADORLIGINI O’LCHASH VA DIZAYN OPTIMALLASHUVI) - Usmonova Zulfiya Ilxomovna; Ilxomjonova Sarvinoz O‘tkir qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqola boshlang’ich sinf o’quvchilarini qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan biri bo’lgan quyosh energiyasining ahamiyati bilan tanishtirishga bag’ishlangan. Unda STEAM (Fan, Texnologiya, Muhandislik, San’at, Matematika) yondashuvi asosida maktab bog’ida oddiy materiallardan kichik quyosh pechini yasash bo’yicha amaliy loyiha taklif etilgan. Loyiha davomida o’quvchilar quyosh energiyasining issiqlikka aylanishi jarayonlarini ilmiy asosda o’rganadilar, pechning dizaynini yaratish va uning energetik samaradorligini o’lchash orqali muhandislik va texnologik ko’nikmalarini rivojlantiradilar. Maqolada, shuningdek, tanqidiy va ijodiy fikrlashni shakllantirish, jamoaviy ishlash va ekologik savodxonlikni oshirishning ahamiyati ham yoritilgan.