AVTOSAMOSVALLARNING HAVO FILTRI QUVURLARIDA HOSIL BO‘LADIGAN GIDRAVLIK BOSIM O‘ZGARISHLARI TAHLILI - A.A.Gaffarov; L.N.Atakulov; J.A.Turaqulov (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolaning asosiy maqsadi karyer bir cho‘michli og‘ir yuk avtosamosvallari havo filtrlarida bosim va qarshiliklarini gidravlik bosimlarini tahlil qilish va ularni kamaytirish bo‘yicha konstruktiv yechimlar ishlab chiqilgan. Maqolada qo‘llanilgan metodlar statik va gidravlik bosimlar taqsimoti muvozanat tenglamalari va cheklangan elementlar usuli asosida tahlil qilindi.