G‘OYAVIY KURASH KUCHAYAYOTGAN BIR SHAROITDA INSONLAR ORASIDAGI ALOQALARNING FAOLLASHUVI - Abdurasulov Muxtorbek Bo‘ri o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Maqolada bugungi gobal davrda kuchayib borayotgan mafkuraviy kurashlar va ularning insonlar orasidagi ijtimoiy, madaniy, ma’naviy aloqalarga ko‘rsatgan bevosita va bilvosita ta’siri keng tahlil qilinadi. Zamonaviy axborot-kommunikatsiya vositalarining roli, mafkuraviy immunitet, milliy g‘oya asoslari, sivilizatsiyalar to‘qnashuvi nazariyalari hamda o‘zbek va chet ellik olimlar fikrlari asosida ilmiy tahlillar beriladi.