QATAG‘ON QURBONLARI XOTIRASI: O‘ZBEKISTONDA TARIXIY ADOLATNI TIKLASH YO‘LLARI - Toshtemirova Rayxon Zokir qizi; Abdurashidov Anvar Abdurashidovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Maqolada XX asrning 30–50-yillarida Sovet Ittifoqi tarkibida bo‘lgan O‘zbekistonda sodir etilgan siyosiy qatag‘onlar va ularning qurbonlari xotirasini tiklash bo‘yicha olib borilayotgan tarixiy-siyosiy, huquqiy va ma’naviy jarayonlar yoritiladi. Qatag‘on qurbonlarini oqlash, ularning ilmiy va madaniy merosini tiklash, jamiyatda tarixiy xotirani mustahkamlash borasidagi yondashuvlar tahlil qilinadi.