ZAMONAVIY O‘QUVCHIDA METAKOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISHDA TA’LIM VA TARBIYA INTEGRATSIYASI: NAZARIYA VA AMALIYOT - Jumayeva Mukarrama Bekzod qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Maqolada XXI asrda o‘quvchining shaxs sifatida rivojlanishida metakompetensiyalarning – ya’ni tanqidiy fikrlash, moslashuvchanlik, o‘zini boshqarish, jamoaviy ishlash va axloqiy tanlov ko‘nikmalarining ahamiyati yoritiladi. Ta’lim va tarbiya jarayonining integratsiyalashuvi asosida ushbu metakompetensiyalarni shakllantirishga xizmat qiluvchi metodik yondashuvlar, xalqaro va milliy tajribalar asosida tahlil etiladi.