O‘ZBEKISTONDA URBANIZATSIYA JARAYONLARINING HUDUDIY VA IJTIMOIY DEMOGRAFIK TAHLILI - Tuxtamuratova Dilnoza Dilmurodovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Maqolada O‘zbekistonda urbanizatsiya jarayonlarining rivojlanish xususiyatlari, mintaqaviy farqlari va ularning ijtimoiy-demografik oqibatlari tahlil qilingan. Shahar aholisi sonining ortishi, migratsiya oqimlari, iqtisodiy imkoniyatlarning hududlar bo‘yicha nomutanosibligi, shahar infratuzilmasiga tushayotgan yuk va mehnat resurslari taqsimoti kabi masalalar asosiy e’tibor markazida bo‘lgan. Tadqiqot natijalari urbanizatsiya jarayonlarini barqaror rivojlantirish uchun kompleks hududiy siyosat zarurligini ko‘rsatadi.