BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINING IJODIY FAOLIYATINI OSHIRISHDA MUSTAQIL TA’LIM TOPSHIRIQLARINING O‘RNI - Abduraxmonova Nigoraxon Akramali qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining kasbiy tayyorgarligi jarayonida ijodiy salohiyatini rivojlantirish masalasi yoritilgan. Xususan, mustaqil ta’lim topshiriqlari orqali talabalarning innovatsion fikrlash qobiliyatini oshirish, dars jarayoniga yangicha yondashuvni joriy etish imkoniyatlari tahlil qilingan. Maqolada mustaqil topshiriqlarning turlari, ularning ijodiy faoliyatga ta’siri, shuningdek, amaliy tajribalar asosidagi natijalar asoslab berilgan. Yakunda ta’lim jarayonida ijodiylikni rivojlantirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.