O’SMIR YOSHDAGI BOLALARDA AGRESSIV XULQ-ATVORNING NAMOYON BOʻLISHI HAMDA BOLALAR HAYOTIGA PSIXOLOGIK TAʼSIRI - Yusupova Sohiba Saparboyevna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotasiya: O’z-o’zidan ma’lumki agressiyani keltirib chiqaruvchi sabablar mavjud. Tadqiqotchilar agressiyani keltirib chiqaruvchi sabablarga subektiv omillarni keltirib o’tganlar. Bular: tarixiy xotira, qasd olish udumlari, ayrim diniy oqimlar (fanatizm, ekstremizm g’oyalari), ommaviy axborot vositalari (ayniqsa, televideniye), ayrim siyosatchilarning individual axloqiy jihatlarining bevosita ta’sir etish imkoniyatlarini ta’kidlaydilar.