AXBOROT TEXNOLOGIYALARI ELEKTR USKUNALARINING ELEKTROMAGNIT MOSLIGINI TA’MINLASHDA ELEKTR QURILMALARI YERGA ULASH TIZIMLARINI BAJARISHGA QO‘YILADIGAN MAXSUS TALABLAR - Hayitov Nasim To'lqin o'g'li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada axborot texnologiyalariga oid elektr uskunalarining elektromagnit mosligini ta’minlashda yerga ulash tizimlarining tutgan o‘rni va ularni loyihalashda qo‘yiladigan maxsus talablar yoritib beriladi. Elektromagnit shovqinlar, uzilishlar va yerga ulash xatoliklarining axborot tizimlariga ta’siri tahlil qilinadi hamda samarali yerga ulash tizimlarini tashkil etish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.