SOYA NAVLARI URUG‘LARINING LABORATORIYA SHAROITIDAGI UNUVCHANLIGIGA BIOSTIMULYATORLAR QO‘LLASHNING TA’SIRI - Iminov Abduvali Abdumannobovich; Bo‘riboyev Bekzod Yetmish o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Mazkur ilmiy maqolada soyaning “Nafis” va “Vilana” navlari urug‘larining laboratoriya sharoitidagi unish quvvati hamda unuvchanligiga turli biostimulyatorlarning ta’siriga oid ma’lumotlar keltirilgan. Soya navlari urug‘lariga biostimulyatorlar bilan ishlov berilishi ularning unish quvvati va unuvchanligiga ijobiy ta’sir ko‘rsatib, “Yer malhami” biopreparati va “Fitovak” biostimulyatori qo‘llanilganda unuvchanlik 98-100 foizni tashkil etib, nazorat variantiga nisbatan 3-4 foizga yuqori bo‘lishini ta’minladi. “Uz gumin” biostimulyatori qo‘llanilganda esa urug‘larning laboratoriya sharoitidagi unuvchanligi 97-98 foizni tashkil etganligi aniqlandi.