MAMLAKATNING STRATEGIK RIVOJLANISH DASTURLARINI ISHLAB CHIQISH METODOLOGIYASINI TAKOMILLASHTIRISH (XALQARO TAJRIBALAR ASOSIDA, TAʼLIM SOHASI MISOLIDA) - Quronboyeva Mavluda Bahodirovna; Qurbonov Javlonbek Jo’rabekovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda mamlakatning strategik rivojlanish dasturlarini ishlab chiqish metodologiyasini takomillashtirish masalasi xalqaro tajribalar asosida tahlil qilinadi. Xususan, taʼlim sohasi misolida strategik rejalashtirish, indikatorlar tizimi va monitoring mexanizmlari o‘rganiladi. AQSh, Finlandiya, Janubiy Koreya kabi rivojlangan davlatlarning tajribalari tahlil qilinib, O‘zbekiston sharoitiga mos metodologik takliflar ishlab chiqiladi. Natijada, strategik rivojlanish dasturlarini samarali rejalashtirish va boshqarishga qaratilgan yangi yondashuvlar taklif etiladi.