HAR BIR O‘QITUVCHI BILISHI KERAK BO‘LGAN ZAMONAVIY O‘QITISH USULLARI - Ismoilova Zaripa Abduqaxxarovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida muhim o‘rin tutadigan o‘qitish usullari yoritilgan. Muallif har bir o‘qituvchi uchun zarur bo‘lgan, ta’lim jarayonining samaradorligini oshiruvchi innovatsion metodlar — faol ta’lim usullari, muammoli o‘qitish, interaktiv metodlar, STEAM yondashuvi, raqamli texnologiyalarni qo‘llash kabi metodlarga alohida e’tibor qaratadi. Maqola o‘qituvchilarga o‘z kasbiy mahoratini oshirish, o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi va ijodkorligini rivojlantirishda foydali bo‘lishi mumkin. Ushbu tadqiqot zamonaviy pedagogik yondashuvlar bilan tanishishni istagan ta’lim sohasi vakillari uchun qo‘llanma sifatida tavsiya etiladi.