МÜZIKTEN GELEN SES - G’ulomjonova Odinaxon (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Bugün sizinle müzelerden bahsetmek istiyorum. Müzeler insanlık tarihinin, kültürünün ve sanatının ayrılmaz bir parçasıdır. Geçmişi inceleme, kültürel mirasımızı koruma ve gelecek nesillere aktarma fırsatı verirler. Her müzenin kendine özgü bir hikayesi vardır ve her ekranda insanlığın ilginç, güzel ve bazen de zorlu tarihi yer alır. I. Müzelerin Tarihi Müzelerin tarihi binlerce yıl öncesine dayanır. Başlangıçta müzeler değerli eşyaların ve sanat eserlerinin saklandığı yerler olarak ortaya çıktı. Mısır ve Yunan dönemlerinde saraylarda bulunan büyük koleksiyonlar vardı. Orta Çağ’da Hristiyan kiliseleri ve manastırları kendi kütüphanelerini oluşturdular.