XALQARO MUZEYLAR KUNI - Uralova Muazzam (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Xalqaro muzeylar kuni har yili 18-mayda nishonlanadi. Ushbu kun muzeylarning ahamiyatini oshirish va ularni ijtimoiy, madaniy hamda ta’lim sohasidagi rolini tan olish maqsadida tashkil etilgan. 1977-yilda ICOM (Xalqaro Muzeylar Kengashi) tomonidan yaratilib, ushbu kun butun dunyo bo’ylab turli xil tadbirlar va faoliyatlar bilan o’tkaziladi.