ЎЗБЕК САНЪАТИ ҲАМДА МАДАНИЯТИНИНГ ТУРЛИ ЙЎНАЛИШЛАРИ - Тўрамирзаев Рустамжон (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ўзбекистон-дунёга моддий ва маънавий маданиятнинг нодир намуналарини ҳадя этган қадимий тамаддун манзили. Буюк алломалар, уста-ҳунармандлар, бетакрор мусаввирлар киндик қони тўкилган табаррук юрт. Бугунги кунда замонавий ўзбек санъати ҳамда маданиятининг турли йўналишларида фаолият кўрсатаётган меъморлар, рассомлар, халқ усталари ижодида кузатилаётган янгича руҳ ва талқинлар ана шу қадим ҳамда бой маънавий меросимиз, ўлмас қадриятларимиз, энг асосийси, Истиқлол деб аталмиш улуғ неъматдан қувват олмоқда. Мамлакатимиз мустақилликка эришган дастлабки йиллардан эътиборан, барча соҳа сингари санъатимиз ҳам тараққий эта бошлади. Давлатимиз томонидан яратиб берилган кенг имкониятлар ижод аҳлини, улар фаолиятини рағбатлантирувчи қудратли омилга айланди. Хусусан 1997 йилда Ўзбекистон Бадиий академиясининг ташкил этилиши миллий санъатимизни ривожлантириш йўлида кўрсатилаётган юксак эътибор ва ғамхўрлик намунаси бўлди. Ваҳолонки, бундай илмий-тасвирий академик даргоҳ камдан-кам давлатлардагина мавжуд. Республикамизда эса Бадиий академия, унинг тасарруфидаги муассасалар учун замонавий бинолар ажратилгани соҳа изчил ривожланаётгани, ижодкорлар, ёш истеъдодлар доимо қўллаб-қувватланаётганига хорижликлар хам ҳавас қилишмоқда.