O’ZBEK SAN’ATINI DUNYOGA TANITGAN HAYKALTAROSHLIK SAN`ATI - To`ramirzaev R. (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Bolaligida loydan, keyinchalik qum, plastilindan turli (kuchukcha, хо’tikcha va boshqa) shakllar yasab о’ynamagan bola bo’lmasa kerak. Ana shu bolalik ermaklari ayrim bolalarning kelajagini ham belgilab beradi. Katta bo’lgan sari bolaning ermagi orzu- havasga, keyinchalik hayotining mazmuniga aylanadi. Shu tariqa tasviriy san’atning haykaltaroshlik sohasi shakllanib, alohida san’at turiga aylangan. Usta Hamrobuvi Rahimova ana shunday yaratuvchilardandir. U yaratgan hushpulaklar, mayda shakllar о’zbek mayda xaykaltaroshlik san’atining ajoyib namunalaridir. Ular dunyo bo’ylab tarqalib ketgan, turli muzeylar, shaxsiy to’plamlarda saqlanadi hamda о’zbek san’atini dunyoga ko’z- ko’z qilib turadi.