TYUTORLIK VA PSIXOLOGIK QO‘LLAB-QUVVATLASH: TALABALARNING RUHIY HOLATINI YAXSHILASH YO‘LLARI - Jumaboev Temurbek Rustamboyevich; Otaboyevna Karomat Matnazarova (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqola tyutorlik va psixologik qo‘llab-quvvatlashning ta’lim muassasalarida talabalarning ruhiy holatini yaxshilashdagi ahamiyatini tahlil qiladi. Maqolada tyutorlarning stress va psixologik muammolarni aniqlash, individual yondashuvni tatbiq etish, motivatsiyani oshirish va ishonch muhitini yaratishdagi roli ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, psixologik yordamning samarali metodlari, kommunikatsiya ko‘nikmalari va stressni boshqarish usullari taqdim etiladi. Tadqiqot natijalari tyutorlik tizimining ruhiy salomatlikni yaxshilashda muhim vosita ekanligini tasdiqlaydi.