HAR BIR BEMOR OG’ZIDAGI INFEKSIYA MANBAI STAMATALOGNING JAMOAT SALOMATLIGIDAGI ROLI QAYTA QARALMOQDA - Allamurodova Baxtigul Boymurodovna; Saidov Jasur Baxtiyorovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: So‘nggi tadqiqotlar og‘iz bo‘shlig‘i sog‘lig‘i va umumiy organizm holati o‘rtasidagi bog‘liqlikni ochib bermoqda. Stomatolog faqat tishni davolovchi emas, balki infeksiyalarning tarqalish yo‘llarini nazorat qiluvchi jamoat salomatligi himoyachisiga aylanishi kerak. Ushbu maqolada stomatologning funksiyasi kengayib borayotgan sharoitda qanday o‘zgarayotgani, infeksiya manbaini erta aniqlash va profilaktika qilishdagi o‘rni ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi.