MILLIY TARBIYA ASOSIDA EKOLOGIK ONGNI SHAKLLANTIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Sadriddinova Zulfiya Mirzaliyevna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ekologik tarbiya va milliy tarbiya tizimi o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik tahlil qilinadi. Ekologik ongni shakllantirish jarayonida maktabgacha ta’limdan oliy ta’limgacha bo‘lgan barcha bosqichlarning o‘rni yoritiladi. Shuningdek, ekologik qadriyatlarning milliy axloqiy mezonlar, madaniy yondashuvlar va fuqarolik mas’uliyati bilan uyg‘un holda rivojlanishi muhim omil sifatida ko‘rsatib o‘tiladi. Xalqaro tajribalar, davlat dasturlari va metodik tavsiyalar asosida ta’lim jarayoniga ekologik tarbiyani integratsiyalashning samarali yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Mazkur maqola ekologik muammolarni hal qilishda ta’lim-tarbiya tizimining strategik rolini ochib beradi.