BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING OG‘ZAKI NUTQINI RIVOJLANTIRISH - Sadriddinova Zulfiya Mirzaliyevna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining og‘zaki va yozma nutqini rivojlantirishda darslarning, ayniqsa ona tili va o‘qish fanlarining ahamiyati yoritilgan. Nutqning tafakkur bilan uzviy bog‘liqligi, uni rivojlantirishdagi mantiqiy fikrlash, mustaqil mulohaza yuritish ko‘nikmalarini shakllantirish jarayoni izchil ko‘rsatilgan. Shuningdek, o‘quvchilar so‘z boyligini oshirish, talaffuz, sinonimlar bilan ishlash, matn ustida mulohaza yuritish orqali og‘zaki ifoda madaniyatini shakllantirishning amaliy yo‘llari tavsiflangan. Maqolada bolalarning nutq ko‘nikmalarini mustahkamlash, ularni sog‘lom, fikrlovchi va barkamol shaxs etib tarbiyalashga xizmat qiluvchi metodik tavsiyalar berilgan.