BOLALARGA KICHIK YOSHDAN HALOLLIK VA ADOLAT TUSHUNCHALARINI OʻRGATISH - Shukurova Yulduz O‘ktam qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Maqolada kichik yoshdagi bolalarga halollik va adolat tushunchalarini shakllantirishda innovatsion yondashuv – vizual (rasmli) va faol o‘yin shakllari, xususan, lichupkali (yopishtirib o‘ynaladigan) o‘yinlar orqali ta’limiy-madaniy ta’sir ko‘rsatish masalalari yoritilgan. “Halol yo‘l” deb nomlangan maxsus o‘yin orqali bolalarning ijtimoiy-axloqiy fazilatlarini mustahkamlash maqsadida mashg‘ulot ishlanmasi taklif etiladi.