OʻZBEK ADABIYOTI: MILLIY TAFAKKUR VA MAʼNAVIYAT AKSIDIR - Qurbonboyeva Mohidil (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining tarixiy ildizlari, rivojlanish bosqichlari va bugungi kundagi ahamiyati haqida so‘z yuritiladi. Adabiyotning milliy tafakkur shakllanishidagi o‘rni, ma’naviy tarbiya vositasi sifatidagi ahamiyati va zamonaviy adiblar ijodi orqali xalq ruhiyatini ifoda etishi yoritiladi. Alisher Navoiydan tortib to mustaqillik davri adabiyotigacha bo‘lgan jarayonlar tahlil qilinadi.