TIBBIY TA’LIMDA KASBIY KOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI - Muxammadova Gulbaxor Qobiljon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Bugungi kunda oliy ta‘lim tizimi har tomonlama takomillashib bormoqda va hozirgi zamon talablari asosida unga tashkil etilishi va yuqori samara berishi kabi masalalarni qo‘ymoqda. Oliy o‘quv yurtlarida olib borilayotgan o‘quv jarayonining ta‘lim sifati va samaraligi ushbu oliy ta’lim muassasasida tayyorlangan bo‘lajak mutaxassislarga ko‘ra belgilanadi va shu asosda mutaxassislarni tayyorlashga zamonaviy talablar asosida yondashish maqsadga muvofiqdir. Kompetensiya - bu hozirgi kundagi zamonaviy adabiyotlarda keng qo‘llaniladigan termin bo‘lib, ta’lim, xodimlarni tanlash, mehnat natijasini baholash, ta’limning muvaffaqiyatligi, talabalarning kasbga yo‘naltirilganligi va shu kabi dolzarb masalalarni qamrab oladi.