6–7 YOSHLI BOLALARDA NUTQNI O‘STIRISH MASHQLARINING AHAMIYATI - Davronova Sevinch Alisherovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada 6–7 yoshli bolalarning nutq rivojlanishini ta’minlashda maxsus mashqlarni qo‘llashning o‘rni va samaradorligi yoritiladi. Maktabga tayyorgarlik bosqichida bo‘lgan bolalar uchun nutq — nafaqat aloqa vositasi, balki tafakkur, ijtimoiy munosabat va o‘quv faoliyatining asosi sifatida qaraladi. Tadqiqotda fonetik, leksik, grammatik va dialogik nutqni rivojlantirishga qaratilgan mashqlar tahlil qilinib, ularning bolaning muloqot madaniyati, tafakkuri va emotsional rivojiga ijobiy ta’siri ilmiy asoslangan. Maqola maktabgacha ta’lim muassasalari tarbiyachilari, boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari va logoped mutaxassislar uchun metodik tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.