BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA O‘QUVCHILARNING FAOL O‘QUV FAOLIYATINI SHAKLLANTIRISHDA O‘QITUVCHINING ROLI - Qurboniyozova Mardona Fayzulla qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim tizimida o‘quvchilarning faol o‘quv faoliyatini shakllantirish jarayonida o‘qituvchining o‘rni va ta’siri tahlil qilingan. Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining psixologik va pedagogik xususiyatlari, ularning bilishga bo‘lgan ehtiyoji, faollik darajasi va mustaqil fikrlash ko‘nikmalarining rivojlanishida pedagogning yondashuvi muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, o‘qituvchi tomonidan qo‘llaniladigan metodlar, interfaol usullar, shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim texnologiyalari misolida real natijalar keltirilgan.