TURIZMDA GENDER TENGLIGI VA AYOLLAR ISHTIROKI - Sodiqova Feruza Nodirbek qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada turizm sohasida gender tengligi masalasi va ayollar ishtirokining hozirgi holati, dolzarb muammolari hamda rivojlanish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Ayollar turizmning turli tarmoqlarida faoliyat yuritayotgan bo‘lsa-da, rahbarlik lavozimlaridagi ulushi past bo‘lib qolmoqda. Shuningdek, ularning mehnat sharoitlari, ijtimoiy himoyasi va imkoniyatlardan foydalanish darajasi turlicha bo‘lib, bu sohaga nisbatan gender yondashuv zaruratini ko‘rsatadi. Maqolada gender tenglikni ta’minlashga qaratilgan xalqaro tashabbuslar, O‘zbekistonda ayollarni qo‘llab-quvvatlash siyosatlari, trening va ta’lim dasturlari, hamda ijtimoiy-iqtisodiy ta’sirlar yoritiladi. Shuningdek, turizmda ayollarning tadbirkorlik faoliyati, innovatsion loyihalarda ishtiroki hamda ularni moliyaviy jihatdan rag‘batlantirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.