GEPATIT VA JIGAR YETISHMOVCHILIGI: ERTA DIAGNOSTIKA VA KOMPLEKS DAVOLASH MUHIMLIGI - Xoshimova Nafisa Vahobovna; Satibaldiyeva Zebo Shuxratullayevna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada gepatit kasalligining rivojlanishi, uning jigar faoliyatiga ta’siri va jigar yetishmovchiligi xavfini keltirib chiqaruvchi omillar haqida so‘z yuritiladi. Tadqiqotda gepatitning erta bosqichida aniqlanishi, virusli turlarining xususiyatlari, tashxis usullari va davolashda qo‘llanilayotgan kompleks yondashuvlar tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada milliy sog‘liqni saqlash tizimida gepatit profilaktikasi va erta davolash strategiyalarining ahamiyati ochib beriladi.