MADANIY MEROS OBIDALARI ASOSIDA SAYYOHLIKNI RIVOJLANTIRISH IMKONIYATLARI - Abdullayeva Saodatxon Murod qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada madaniy meros obidalari asosida sayyohlikni rivojlantirish imkoniyatlari keng tahlil qilinadi. IMRaD (Kirish, Uslub, Natijalar va Munozara) formatida yozilgan mazkur ilmiy ishda tarixiy obidalar, arxitektura yodgorliklari, diniy va madaniy maskanlarning turizm salohiyati, ularni saqlash, restavratsiya qilish va xalqaro miqyosda targ‘ib qilish masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, madaniy turizm orqali milliy o‘zlikni mustahkamlash, iqtisodiy foyda olish, mahalliy hamjamiyatlarni qo‘llab-quvvatlash yo‘llari yoritiladi.