QISHLOQ XO’JALIGIDA POLIZ MAHSULOTI XARAJATLARINI OPTIMALLASHTIRISH VA EKSPORT SALOHIYATINI OSHIRISH YO‘LLARI - Nurimbetov Timur Uzakbergenovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada poliz mahsulotlarining sifati va xavfsizligini ta’minlash, shuningdek, ularning eksport hajmini oshirishga qaratilgan sa’y-harakatlar atroflicha yoritilgan. Meva-sabzavot va poliz mahsulotlarining asosiy tashqi bozorlari, eksport geografiyasi, eksportning dinamikasi va tarkibi chuqur tahlil qilinib, bu boradagi dolzarb masalalar hamda istiqbolli yo‘nalishlarga alohida e’tibor qaratilgan.