BARQAROR ARXITEKTURA VA EKOLOGIK DIZAYN: ZAMONAVIY BINO-INSHOOTLAR LOYIHASIDA YASHIL PRINSIPLARDAN FOYDALANISH - Hamidova Mohigul Hayot qizi; Vohidov Shaxzod Kenjayevich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy bino-inshootlar arxitekturasida ekologik dizayn tamoyillari qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Tadqiqotda barqaror arxitektura yondashuvlari, energiya samarador materiallardan foydalanish, passiv isitish va sovitish tizimlari, yashil tomlar va tabiiy yoritish imkoniyatlari o‘rganilgan. O‘zbekiston misolida shaharsozlik va inshoot loyihalarida ekologik mezonlar qanday darajada hisobga olinayotgani muhokama qilinadi.